Další extraliga v Chemiku, ve středu přivítáme Jičín

Další extraliga v Chemiku, ve středu přivítáme Jičín

Po pondělním losu Českého poháru se počet utkání hraných v měsíci říjnu rozrostl o další jeden a navíc v domácím prostředí (ve středu 25. října hostíme od 18 hodin Frýdek-Místek). Hned ve středu ale pokračuje liga, když Lovci přivítají soupeře z Jičína.

9. kolo Chance extraligy:

Lovci Lovosice – O2xyworld HBC Jičín
středa 18. 10. od 18:00

vstupenky (v den zápasu do 16:00 zde

Ještě dva tzv. anglické týdny zbývá dokončit lovosickým házenkářům, aby si na chvíli vydechli před dalším pokračováním domácí soutěže. V jednom z těchto týdnů figuruje dvojzápas Jičín (extraliga) – Prešov (odveta European Cup EHF). Ještě než se naši Lovci vydají na východ Slovenska, pojďme se zaměřit na domácí duel s Jičínem.

Bodový rozdíl mezi oběma celky, které ve středu v podvečer ve sportovní hale Chemik vyběhnout na palubovku, je zanedbatelný. Zatímco naši házenkáři ze sedmi zápasů vybojovali sedm bodů, Jičínu patří čtyři. Ty si připsal náš soupeř s týmy, které by měly působit ve spodních patrech tabulky, zatímco v zápasech proti favoritům se bodovému zisku zatím úplně nepřiblížil. Z celků, které budou aspirovat na medaile, Jičín nejdéle trápil Plzeň v domácím prostředí, nakonec ale poslední český mistr z Jičína odvezl oba body za vítězství 37:34.

Před sezónou opustila Jičín čtveřice hráčů, z nichž nejbolestnější zřejmě bude odchod střelce Martina Kovaříka do celku nižší německé soutěže. Do nižší soutěže zamířil také loňský trenér týmu Petr Mašát. Jičín přivítal jedinou novou tvář, když do týmu přišel z pražské Dukly mladý brankář Daniel Grabemann. Kompletní vizitku soupeře najdete zde.

Naši hráči budou v tomto domácímu duelu favoritem a budou chtít potvrdit velmi dobrý sportovní výkon z prvního pohárového střetnutí proti Prešovu. Přijďte je v jejich snaze podpořit, utkání začíná v naší hale od 18 hodin. JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře před zápasem:

Roman Jelínek, trenér: „Soupeř dost omladil tým a prochází přestavbou. Neočekávám jednoduché utkání, protože Jičín je známý svou bojovností. Věřím, že se nám podaří dobře zregenerovat po těžkém víkendovém utkání a zároveň navážeme na výkon, který jsme v sobotu předvedli. Pokud budeme mít takové nasazení a disciplínu, tak jsem přesvědčený, že oba body zůstanou v Lovosicích.“

Marek Hniďák, spojka: „Po fyzicky náročném zápase s Prešovem a před pohárovou odvetou nás čeká předehrávka devátého kola. Poslední zápas s Jičínem jsme rozhodli až brankou v poslední minutě zápasu a proto ani tentokrát nelze nic podcenit. Do zápasu je potřeba jít maximálně koncentrovaní. Věřím, že dokážeme navázat na výkon z utkání s Prešovem a do tabulky si připíšeme další dva body.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,