Do Lovosic míří Kopřivnice

Do Lovosic míří Kopřivnice

Nabitý říjen mají před sebou naši házenkáři a zítra je v rámci něj čeká druhý extraligový duel, ve kterém přivítají celek Kopřivnice. Celkem v říjnu Lovci sehrají hned sedm zápasů.

7. kolo Chance extraligy:

Lovci Lovosice – KH ISSM Kopřivnice
sobota 7. 10. od 17:00

Kopřivnice je po Frýdku-Místku druhým týmem v řadě, který má na Lovce v aktuální ligové tabulce jednobodový náskok, ale stejně jako náš poslední soupeř i ona má na svém kontě o jedno odehrané utkání více.

Tým od nové sezóny vede bývalý český reprezentant Tomáš Sklenák, který se po návratu zpět do ČR ještě aktivně zapojil jako hráč Frýdku-Místku, aby od sezóny 2023/2024 přešel do role hlavního trenéra Kopřivnice. Ta vstoupila do sezóny zápasem proti Zubří a na palubovce moravského rivala podlehla rozdílem jediné branky až v posledních vteřinách utkání. V dalších zápasech si dle předpokladů poradila s týmy, které budou i v letošním roce patřit do spodních pater tabulky (Maloměřice, Hranice) a skvělý kolektivní výkon předvedla v Brně, kde dokázala o oba body obrat do té doby neporažené SKKP. Celkem má Kopřivnice na svém kontě tři výhry, dvakrát podlehla silným celkům (Dukle a Plzni).

Střelecky se daří především hráčům na levé straně útoku, když nejlepšími střelci v dosavadním ročníku jsou Jan Polcar a Martin Střelec. Náš soupeř disponuje vyrovnaným kádrem, ve kterém došlo oproti poslední sezóně k jediné změně: aktivní kariéru ukončil oblíbený brankář Marek Žingor. Poslední sezóna přinesla pro Kopřivnici zklamání. Do play-off se nedostala a zůstaly pro ni jen zápasy ve skupině play-out. V té již ale měla předem jistou záchranu a konec sezóny tak pro ni nepřinesl atraktivní vyústění. Letošní cíl je tak jasný: probojovat se do play-off a nabídnout tak kopřivnickým fanouškům zápasy vyřazovací části soutěže.

Kompletní vizitku soupeře najdete zde.

Našim házenkářům bude i nadále chybět druhý nejlepší střelec týmu Jaroslav Trkovský, těšit se ale můžete na dva střelce z aktuální Top10 Honzu Kupu a Marka Hniďáka. Sobotní střetnutí, které bude společně s utkáním ve Strakonicích (středa 11. 10.) generálkou na start v evropském poháru, začíná v hale Chemik v 17 hodin. Vstupenky online je možné zakoupit do 15:00 zde. Přímo na místě budou v prodeji od 16 hodin, velmi doporučujeme jejich předchozí nákup prostřednictvím online portálu! 

Děkujeme, že přijdete Lovce podpořit, JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře před zápasem:

Roman Jelínek, trenér LL: „Kopřivnice má zkušený tým, který je už několik let téměř neměnný. Dostala navíc impuls v podobě nového trenéra a zatím se jim výsledkově celkem daří. My se budeme chtít ale soustředit na naši hru a je potřeba zlepšit především defenzivu, koncentraci a důraz v obraně a spolupráci s brankáři. Pokud se nám podaří být po celé utkání koncentrovaní a budeme se vyvarovat hloupých a jednoduchých chyb, k čemuž přidáme proměňování vyložených šancí, tak věřím, že body zůstanou doma.“

Artur Adamík, trenér LL: „Kopřivnice je bezesporu kvalitním celkem a předvádí dobré výkony. Navíc má v tabulce o bod více než náš tým. V předposledním kole předvedla skvělý výkon a dokázala zvítězit nad dosud neporaženým týmem Brna na jejich vlastním hřišti. Očekáváme tedy těžký zápas., ale naším cílem je získat oba body. Budeme se snažit hrát vyrovnaně, bojovně a s plnou koncentrací. Rádi bychom tímto na utkání pozvali naše skvělé fanoušky, které budeme opravdu potřebovat.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,