Lovci odjíždějí k odvetě Evropského poháru EHF

Lovci odjíždějí k odvetě Evropského poháru EHF

Druhé střetnutí druhého kola čeká v sobotu na Lovce na palubovce slovenského soupeře Tatranu Prešov, se kterým naši házenkáři v úvodním duelu prohráli 28:32.

2. utkání Evropského poháru EHF (2. kolo):

Tatran Prešov – Lovci Lovosice
sobota 21. 10. od 18:00 

První česko-slovenské střetnutí přineslo velmi pěknou házenkářskou podívanou v parádní divácké kulise. Dlouho Lovci sahali po velmi dobrém výsledku, přestože se favoritovi dvojzápasu podařilo chvílemi odskočit až na rozdíl pěti branek, pět minut před koncem se Lovci dokázali přiblížit na rozdíl jediné. Nakonec si zkušenější soupeř odvezl výhru 32:28 a s čtyřgólovým náskokem tak půjde do domácí odvety.

Výsledek, ale především průběh utkání a bojovnost z naší strany, jsou rozhodně velkým pozitivem, který po sobotním duelu zůstal. Přestože byl Prešov v poslední sezóně po dlouhých letech sesazen ze slovenského trůnu (ve finále podlehl P. Bystrici), složením kádru i rozpočtem je zcela mimo českou extraligovou scénu. Ve svém týmu má hráče z různých koutů Evropy (Francie, Rusko, Chorvatsko, Maďarsko, Ukrajina) i světa (Brazílie, Kuba). Mezinárodní ekipa bude mít rozhodně v European Cup EHF vysoké cíle a roli favorita bude chtít potvrdit i v domácí odvetě. Připomeňte si soupeře v samostatném článku.

Naši házenkáři odjíždějí na Slovensko v pátek ráno vlakem do Kysaku. Odtud se přesunou do Prešova, kde v pátek večer absolvují před zápasový trénink. V sobotu již trénovat nebudou a od 18 hodin je v Tatran areně čeká odvetné střetnutí.

Naši Lovci půjdou do utkání s jasným cílem potvrdit velmi dobrý výkon z domácí palubovky a se snahou odvézt maximum možného z jejich herních schopností. I nadále budeme postrádat spojku Jaroslava Trkovského.

Děkujeme všem fanouškům, kteří nám v sobotu večer budou držet palce! JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Sestava týmu Tatranu Prešov: 

Brankáři  
16 Mario Cvitkovič CRO
73 Igor Chupryna SVK
     
Křídla  
3 Damián Mitaľ SVK
5 Tomáš Fech SVK
11 Erik Fenár SVK
18 Josef Hozman CZK
28 Marco Antl SVK
66 Pavel Hernandez CUB
     
Spojky
7 Danylo Khalan UKR
8 Adama Sako FRA
10 Tomáš Rečičár SVK
14 Daniil Radchenko SVK
17 Jakub Kravčák SVK
19 Daniel Polanský SVK
34 Marko Davidović BIH
47 Lukáš Urban SVK
     
Pivoti
2 Maroš Varga SVK
9 Márk Kovács HUN
22 Viacheslav Kasatkin RUS
44 Lucas Araxá BRA