Lovci se z Karviné vrací bez bodu

Lovci se z Karviné vrací bez bodu

10. kolo Chance Extraligy na palubovce vicemistra z Karviné nakonec překvapení nepřineslo, domácí tým roli favorita splnil a zvítězil o sedm gólů. Za vítězstvím vykročil Baník už v prvním poločase a ačkoliv se podařilo hostům druhý poločas zdramatizovat, oba body nakonec zůstaly na severovýchodě republiky.

10. kolo Chance extraligy:

HCB Karviná – Lovci Lovosice
31:24 (20:12)

statistiky k utkání zde

Repríza loňského semifinále začala lépe pro Karvinou, která se z dobře fungující obrany dostala brzy do dvoubrankového vedení. Na dostřel svému soupeři se posléze Lovci drželi až do patnácté minuty, kdy si za stavu 10:7 vzal oddychový čas domácí trenér Michal Brůna. Po jeho instrukcích začala Karviná tahat za delší konec provazu, gólově se dařilo Dominiku Solákovi, na druhé straně se dokázal opakovaně střelecky prosadit pouze Marek Hniďák. Tečkou za prvním poločasem byla střela Jana Kupy, který dal poločasovému skóre jeho konečnou podobu, 20:12 pro Karvinou.

Ve druhém poločase došlo ke změně v brankovišti Lovců, mezi tyče se postavil Antonín Bartošík, který v den zápasu slavil své devatenácté narozeniny. A na „svůj“ den si mladý brankář schoval parádní výkon, i díky jeho zákrokům začaly Lovosice z náskoku Karviné pomalu ukrajovat. Zlepšená defenziva v čele s Tondou Bartošíkem dovolila domácím za téměř 18 minut vstřelit pouze 2 branky ze hry a celkem 4 s pomocí sedmimetrových hodů, což není situace, na kterou by byl aspirant na titul zvyklý.

Během té doby se na druhé straně několikrát prosadil Jan Kupa, ze sedmiček Pavel Chotěborský a dvě branky v řadě přidal také Lukáš Lukáč, po jehož druhém zápasu ztráceli tři minuty před koncem utkání Lovci už jen tři góly (27:24). Dokonat obrat už se ale hostům nepodařilo, naopak Karviná čtyřmi góly v řadě pojistila své vítězství.

Lovci tak reprezentační přestávku stráví na 7. místě Chance Extraligy, Jan Kupa je navíc po 10. kole s 59 góly nejlepším střelcem soutěže. Děkujeme všem, kteří u obrazovek ČT sport fandili a těšíme se v sobotu 11. listopadu, kdy hostíme v hale Chemik Zubří.

Foto: HCB Karviná

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: