Lovosická trenérská legenda slaví 80!

Lovosická trenérská legenda slaví 80!

Významného životního jubilea dosáhl jeden z trenérů našich malých Lovců. Pan Jan Šváb, stále aktivní trenér přípravky, slaví dnes 80. narozeniny!

Když v šedesátých letech házená v Lovosicích začínala, byl Jan Šváb u toho jako člen žákovských kategorií. Jako hráč nastupoval na postu levého křídla a spoluhráči mu přezdívali „Bobeš“.

S výjimkou studia na VŠ a povinné vojenské služby, přičemž v obou případech i nadále házenou hrál za klub Slavia stavební fakulta resp. Dukla Radobýl, zůstal Lovosicím věrný až dodnes.

V pozici hráče se přes žákovské kategorie postupem času posunul až do seniorské kategorie, ve které s aktivním házenou skončil v sezóně, kdy se našemu klubu podařilo postoupit do 1. ligy.

Od sezóny 1978/1979 pak Jan Šváb přešel do role trenéra a v této roli působí s jednou krátkou výjimkou až dosud. Sami si spočítejte, kolik let Honza věnoval výchově těch nejmenších hráčů v našem klubu a kolik jich jeho rukama asi tak muselo projít. 

My všichni bychom tímto společně chtěli Honzovi popřát všechno nejlepší k jeho dnešním narozeninám. Přejeme, ať vám práce s dětmi přináší i nadále tolik radosti jako dosud a těšíme se na další společná léta! A zveme všechny ty, kteří kdy Honzovi prošli rukama nebo jejichž děti Honza trénoval, přijďte společně s námi popřát legendě v sobotu v rámci utkání extraligy mužů proti Kopřivnici (sobota 7. října od 17 hodin)! Honzo, děkujeme! 

 

Kategorie: aktuality