Obrat v Prešově se nekonal, Lovci se loučí s Evropou

Obrat v Prešově se nekonal, Lovci se loučí s Evropou

Lovosice v sobotu 21. října nastoupily v Prešově do odvetného zápasu 2. kola European Cupu, kde se chtěly pokusit o obrat a postup, který by jim zajistilo vítězství o pět gólů. Zkušenější domácí tým ale sebevědomým výkonem už v prvním poločase naděje Lovců utnul a utkání dovedl do desetibrankového vítězství a postupu. Pro náš klub tak první účast v evropské soutěži po 11 letech končí ve 2. kole.

2. kolo EHF European cup – druhé utkání:

Tatran Prešov – Lovci Lovosice
36:26 (21:13)

Domácí pořadatelé slibovali slušnou návštěvu, do TATRAN arény dorazila podle oficiálního zápisu přibližně čtvrtina kapacity čtyřtisícové haly. I tak je ale třeba atmosféru utkání vyzdvihnout, kotel domácího týmu se po celých šedesát minut staral na tribuně o parádní show a díky výborným vztahům mezi oběma fankluby se i náš tým po závěrečném hvizdu dočkal dlouhému potlesku.

Lovci se drželi v čele do stavu 3:2 z pohledu hostujícího týmu, když po gólech Kupy a Hniďáka upravil stav ze sedmimetrového hodu Pavel Chotěborský. Následně Prešov překlopil stav na svoji stranu a vypracoval si mírný náskok, Bohdan Mizera na konci úvodní čtvrthodiny snižoval na 8:11. Po většinu první půle byli ve střelbě úspěšní ale od této chvíle jen domácí. Prešov nacházel mezery v obraně a postupně navyšoval svůj náskok. První půli zakončil úspěšnou sedmičkou Pavel Chotěborský.

Po celý druhý poločas narážel útok na výborně chytajícího domácího brankáře Cvitkoviće, který si připsal v utkání 16 úspěšných zákroků, přičemž se ve většině případů jednalo o střely z šesti metrů. Defenzivu ale zlepšili také Lovci, několik výborných zákroků přidal Artur Adamík a i díky tomu zůstával rozdíl ve skóre podobný po celé druhé dějství. V závěru utkání se do hry dostala širší lavička, Lukáš Lukáč úspěšně proměnil všechny 3 své střelecké pokusy. S prvním evropským dvojzápasem po 11 letech se Lovci rozloučili porážkou o deset gólů.

Děkujeme znovu za fantastickou atmosféru, kterou jste nám vytvořili v Lovosicích. Další pohárové utkání čeká na Lovce ve středu 25. října, od 18:00 hostíme v rámci osmifinále Českého poháru mužů v hale Chemik Frýdek-Místek. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Záznam tiskové konference i s ohlasy najdete zde

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: