V osmifinále poháru hostíme Frýdek-Místek

V osmifinále poháru hostíme Frýdek-Místek

Posledním domácím utkáním před reprezentační přestávkou měl být extraligový duel s Jičínem, který se v hale Chemik odehrál ve středu 18. října. Los českého poháru nám ale nakonec určil pořadatelství osmifinálového zápasu, ve kterém nastoupíme proti Frýdku-Místku. Ve středu 25. října se tak Lovci již podruhé v této sezóně utkají s jedním z týmů, který bude chtít dle dosavadních výsledků usilovat o přední místa extraligové tabulky.

Osmifinále Českého poháru mužů

Lovci Lovosice – Pepino SKP Frýdek-Místek
středa 25.10.2023 od 18:00

Frýdek-Místek v loňském ročníku Chance Extraligy obsadil šesté místo poté, co byl ve čtvrtfinále play-off vyřazen právě naším týmem. Cesta Českým pohárem skončila pro svěřence Daniela Vala v sezóně 2022/23 v osmifinále, kde narazili na brněnský Kénik. Vstup do této sezóny se našemu soupeři ale vydařil, aktuální drží Frýdek v ligové soutěži 5. místo a do osmifinále poháru postoupil přes prvoligovou Polanku po vítězství 32:27.

Lovci se s „Orly“ již v této sezóně Chance Extraligy utkali. Na palubovce našeho nejvzdálenějšího soupeře došlo na divokou přestřelku, ze které nakonec oba týmy odešly s jedním bodem za remízu 34:34. V posledních letech jsme ve vzájemných duelech úspěšnější, loni Lovci vyhráli všech 5 zápasů, v domácím prostředí držíme proti Frýdku již šestizápasovou vítěznou šňůru, včetně triumfu na Otvíráku sezóny v roce 2021.

Generálku na osmifinále poháru měly oba týmy zcela odlišnou. Lovosice nastoupily v sobotu v Prešově, kde prohrály v odvetě 2. kole EHF European Cupu s domácím týmem o 10 gólů. Naproti tomu Frýdek v domácím prostředí vyzval o víkendu Kopřivnici a vyhrál rozdílem třídy, derby ovládl výsledkem 42:29! V předchozím zápase navíc Frýdek podobně deklasoval i Nové Veselí, když na jeho palubovce vyhrál dokonce o 14 gólů.

Na Lovce tak v žádném případě nečeká jednoduchý úkol a budeme potřebovat Vaši podporu, abychom osmifinálový duel Českého poháru zvládli. Utkání začíná ve středu v 18:00. Těšíme se, že se společně v hale Chemik uvidíme. Jsme jeden tým, my a vy!

Kategorie: aktuality, tým "A"