Jan Landa: Na výsledky v béčku nehraju, kluci ale vyhrávat chtějí

Rezerva extraligového celku má za sebou sedm odehraných zápasů. Ve druhé lize mužů přitom prohrála pouze v prvním zápase na hřišti Náchoda, od té doby se svěřenci Jana Landy radovali z obou bodů šestkrát za sebou a v tabulce 2. ligy mužů SZČ jim patří během reprezentační přestávky druhé místo se ztrátou jednoho bodu na svého jediného přemožitele.

„Jednou z hlavních funkcí béčka měla být herní vytíženost mladých hráčů, kteří jsou na soupisce extraligového týmu, ale nedostávají tolik prostoru. Mám opravdu velkou radost, že to se nám daří plnit a myslím si, že herní vytíženost a větší sebevědomí na hřišti se u některých z nich začíná projevovat i při zápasech Extraligy,“ začal hodnocení dosavadního průběhu sezóny Jan Landa. „Když vidím, jak se kluci vyhrají a pak jsou platní i při zápasech o dvě ligy výš, naplňujeme mě to pocitem, že pracovat s rezervním týmem má smysl.“ Mezi základní kameny B týmu patří například Lukáš Lukáč, Pavel Vojíř, či Michal Bednařík, aktuálně čtvrtý nejlepší střelec soutěže. V defenzivě se zase spoléhá na Jaroslava Ouředníka či mladou brankářskou dvojici Jan Dohnal – Antonín Bartošík. Všichni zmiňovaní hráči figurují také na soupisce Áčka.

Za B tým Lovců nastupují vedle mladých extraligových nadějí nadšenci a hráči, kteří se v A týmu napevno neusadili, popř. mají v klubu jiné role. „Jsou mezi nimi kluci, kteří nevynechali jediný trénink. Házená je baví a je super, že mohou hrát v klubu, ve kterém vyrostli a neutíkají jinam,“ vyzdvihuje další pozitivní stránky bývalý extraligový trenér a současný sportovní ředitel klubu.

Spokojený může být také s aktuální pozicí v tabulce. Lovci mají stejně jako rival z Loun po sedmi odehraných zápasech 12 bodů, vzájemné derby přitom vyznělo lépe pro náš tým. O jediný bod více má lídr tabulky z Náchoda, který v minulé sezóně sestoupil z 1. ligy a na jehož palubovce Lovci v úvodu sezóny v okleštěné sestavě prohráli o pouhé tři branky, přičemž sami dlouho sahali po bodech. „Házená, stejně jako každý jiný sport, se hraje proto, aby se vyhrálo. Takže jsem rád, že kluci svůj přístup a snahu odmění vítězstvím v zápasech, pak nás to všechny o to více baví. Výsledky jsou ale pro mě naprosto druhořadé a klukům to v každém zápase připomínám. V této soutěži nepotřebuji nutně vyhrávat, ale je super sledovat, že náš, v porovnání s ostatními účastníky druhé ligy, velmi mladý tým dokáže svoji chutí po vítězství zápasy zvládat a vyhrávat i nad staršími, na zkušenosti hrajícími týmy.“

Správný trenér nemůže ale jen chválit a i proto se Jan Landa zastavil také u věcí, které by rád zlepšil. „Jednak je to účast na jednotlivých trénincích. Jak jsem říkal, máme hráče, kteří chodí poctivě, ale málokdy se sejdeme v počtu, abychom si zahráli proti sobě. Druhá věc je, že bych rád více zapojil dorostence, kteří už mají fyzické předpoklady vyzkoušet si mužskou házenou. Chceme vychovávat hráče pro Extraligu, proto bych rád už v dorosteneckém věku zapojoval hráče do mužské házené právě v béčku,“ zakončil své hodnocení dosavadního průběhu sezóny trenér Jan Landa.

Nejbližší program B týmu ve 2. lize mužů SZČ

12.11. 16:00 Bělá p. Bezdězem vs Lovci Lovosice B

19.11. 18:00 Lovci Lovosice B vs Házená Mělník

Kategorie: aktuality, tým "B"