V Brně čeká na Lovce přímý souboj o 3. místo!

V Brně čeká na Lovce přímý souboj o 3. místo!

Dalším soupeřem našeho celku v nejvyšší soutěži házenkářů Chance extralize bude ve středeční předehrávce jeden ze čtyř letošních přemožitelů Lovců, tým SKKP Handball Brno.

15. kolo Chance extraligy:

SKKP Handball Brno – Lovci Lovosice
středa 29. 11. od 18:00

TVcom, onlajny

A podle veškerých statistik by se mělo jednat o maximálně vyrovnané utkání. Ostatně ne jinak tomu bylo minimálně podle výsledku v podzimní části soutěže, kdy jsme Brno přivítali na domácí palubovce a podlehli mu rozdílem jedné branky 24:25.

Jeden bod také dělí oba týmy v aktuální ligové tabulce, když našemu soupeři patří 3. příčka se ziskem 18 bodů, Lovci jsou o pozici a bod za ním. Tým který tak v tomto souboji vyhraje, bude minimálně do dalšího kola právě na třetí příčce.

Brno vstoupilo do sezóny čtyřmi výhrami v řadě, včetně již zmiňovaného vítězství na lovosickém Otvíráku. Prvním přemožitelem se mu stala Kopřivnice, která celek vedený trenérem Pavlem Hladíkem porazila vysoko o 7 branek a to dokonce na palubovce brněnské haly na Vodově ulici. I dalších šest kol přineslo pro Brno téměř maximální zisk, když jedinou prohru zaznamenalo SKKP na hřišti finalisty posledního ročníku Karviné. Výsledkově se mu nevydařily až dva poslední duely. V Plzni nezvládlo druhý poločas a k překvapení došlo na palubovce Hranic, kde favorizované Brno v posledním odehraném kole podlehlo 25:28.

Tým Brna se stejně jako náš celek přihlásil do EHF European Cup. V 1. kole vyřadil české Zubří, ve druhém italské Fasano. Ze 3. kola odehráli Brňané úvodní duel, když minulou neděli cestovali do bosenské Vogošci a v nedělní odvetě na domácím hřišti budou muset dotahovat sedmibrankový náskok soupeře.

Dobrý výsledek z duelu s Lovci by Brno samozřejmě psychicky povzbudil, ale naši házenkáři pojedou do moravské metropole s totožným cílem: v utkání zvítězit a vrátit soupeři porážku ze 2. kola extraligy.

Střetnutí začíná v hale Vodova od 18 hodin a my vás v tomto těžkém duelu budeme velmi potřebovat. Fanděte nám prosím na dálku prostřednictvím tradičních sledovacích kanálů, děkujeme! JSME JEDEN TÝM, MY A VY! 

Komentáře před zápasem:

Roman Jelínek, trenér: „Čeká nás další těžké utkání na půdě Brna. V tomto zápase se bude hrát o 3 body, protože Brno je náš konkurent v popředí tabulky a bude důležitá i vzájemná bilance. V prvním vzájemném utkání této sezóny nás dokázali porazit na zimním stadionu a trochu nám tak zkazili slavnostní Otvírák sezóny. Motivaci tedy určitě máme. Víme, že nás nečeká nic jednoduchého, ale i tak budeme chtít potvrdit stoupající výkonnost a Brnu porážku vrátit. Poctivě se připravíme a pojedeme bojovat o co nejlepší výsledek.“

Karel Holubec, pivot: „Jednoznačným naším cílem je navázat na naši týmovou a tvrdou hru z posledních kol. Vyvarovat se zbytečným chybám a vyloučením. Do Brna rozhodně jedeme s cílem odvést body zpět do Lovosic.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,