Závěrečný podzimní turnaj přípravek v miniházené 4+1 Louny

Závěrečný podzimní turnaj přípravek v miniházené 4+1 Louny

Louny, 5. listopadu 2023

V posledním turnaji letošního podzimu Ústecké ligy v Lounech reprezentovaly lovosickou házenou opět dva týmy – modří a černí.

V turnaji bylo vidět, že družstva, složená ze začínajících házenkářů v srpnu 2023, se hodně za podzim zlepšila a většina dětí ovládá základy házené dobře a někteří přímo výborně. To platí o všech týmech. Nezklamali ani lovosičtí Lovci. V Lounech se jako nejlepší tým představili modří minilovci, černým se tolik nedařilo. Avšak i tento tým dokázal úspěšně bojovat s družstvy Loun, Baníku HK Most, DHK Most A i B, a Bíliny. Viděli jsme velmi bojovná utkání a u většiny dětí i radost ze hry.

Lovosičtí modří hráli ve složení: Sebastián Šoral, Adam Matys, Jan Toušek, Jan Rožec a Jan Vlček. Družstvu pomáhal i Jáchym Novotný, asi nejlepší střelec turnaje, a velmi dobře bojoval i v obraně.

Lovosičtí černí hráli v tomto složení: Jáchym Novotný, Tomáš Dbalý, Václav Boháček, Jakub Štětka, Václav Veltruský, Martin Šírek a vypomohl jim v bráně i Sebastián Šoral.

Celkově lze hodnotit podzimní výkony malých lovců kladně. Trenéry však trochu mrzí, že výkonnostní rozdíly mezi hráči se dále spíše zvyšují. Ti nejlepší by mohli úspěšně hrát s minižáky, ti ostatní musí projevit zvýšenou tréninkovou aktivitu a snahu těm nejlepším se vyrovnat či aspoň přiblížit. Jde především o zpracování míče v pohybu, střelbu a činnost v osobní obraně. Právě obranná činnost byla největší slabinou našich týmů.

Po podzimu lze konstatovat, že velká většina minilovců má na to, úspěšně se uplatnit v házené.

Za zlepšení a velmi dobrou hru v celé podzimní části si zaslouží vypíchnutí zejména Jáchym Novotný, Sebastián Šoral, Adam Matys a Tomáš Dbalý. Posun vnímáme i u Honzy Vlčka, Honzy Rožce a Jakuba Štětky. Ostatní se určitě budou zlepšovat, aby se na jaře posunuly výkonově ještě dál v obou našich týmech.

Na závěr bychom chtěli poděkovat dětem za bojovnost a snahu, a rodičům za dobrou spolupráci a pomoc při dopravě na turnaje a podpoře svých minilovců.

Trenéři: Z. Šoral a J .Šváb

Kategorie: aktuality, přípravka