Lovci vítězem Memoriálu Františka Arnošta

Lovci vítězem Memoriálu Františka Arnošta

Dvacátý ročník mezinárodního turnaje mužů, který se letos pořádal v Lovosicích i s podporou Evropské unie, nakonec vyhráli domácí házenkáři. O svém vítězství rozhodli výhrou v závěrečném zápase proti Dukle Praha.

3. hrací den – sobota 17. 8.

Dessau-Rosslauer HV 06 – KRAS/Volendam Handball 33:27 (17:10) 

Nejlepší střelci: Mišových 6/2, Powarzyński 5, Danneberg 4 – Schoöll 6 ,Van Gils 4, Nagtegaal 4

Lovci Lovosice – HC Dukla Praha  34:28 (20:13)

Naši hráči do zápasu vstoupili s viditelný odhodláním a nasazením, které se přeneslo do efektivity na obou stranách brankoviště. Výsledkem bylo rychlé vedení 6:2 v 8. minutě zápasu a první oddechový čas pro hostující celek Dukly. Ani v dalších minutách se situace na hřišti nezměnila a Lovci svůj náskok navýšili až na poločasových 20:13.

Ve druhém poločase, který Dukla vyhrála o jednu branku, bylo vidět, že hostující celek chce zkorigovat nepříznivý výsledek z prvního poločasu. Dařilo se mu ale z náskoku našeho nadále s chutí hrajícího týmu ukrojit maximálně na rozdíl pěti gólů. Zápas, ve kterém byly k vidění pohledné akce na obou stranách i skvělé zákroky brankářů (Adamík – Votava) dospěl k vítězství Lovosic 34:28.

Díky tomu se Lovci umístili na prvním místě, horší vzájemný zápas s Duklou nakonec až na třetí příčku odsoudil naše přemožitele z prvního dne Dessau-Raosslauer HV 06. Čtvrtý skončil nizozemský celek KRAS/Volendam Handball.

Nejlepším střelcem se stal domácí Jan Kupa.

Sestava a branky Lovců: Donát 1, Holubec 5, Kupa 6, Chotěborský 2, Motl 2, Trkovský 2, Khaian 4, Vojíř 5, Bednařík 2, Stach 3, Heřmanovský 2, Šafránek, Sozanský.

Úspěšnost střelby: 68%, úspěšnost brankářů + obrany: 37%

 

Konečné pořadí turnaje:

  1. Lovci Lovosice 4b
  2. HC Dukla Praha 4b
  3. Dessau-Rosslauer HV 06 4b
  4. KRAS/Volendam Handball 0b

Nejlepší brankář: Jakub Votava (HC Dukla Praha)
Nejlepší střelec: Jan Kupa (Lovci Lovosice)