První utkání v domácím turnaji vyznělo lépe pro soupeře

První utkání v domácím turnaji vyznělo lépe pro soupeře

Dvěma prvními duely byl rozehrán jubilejní 20. ročník Memoriálu Františka Arnošta v Lovosicích. Ten se v Lovosicích koná i díky podpoře Evropské unie.

1. hrací den – čtvrtek 15. 8.

HC Dukla Praha – KRAS/Volendam Handball 33:30 (17:14)

Nejlepší střelci: Tonar 5, Erebai 5, Blecha 5 –  Van  Gils 6, Klompé 6, Nagtegaal 5.

Lovci Lovosice – Dessau-Rosslauer HV 06 26:28 (11:13)

Největší překážkou Lovců v první půli byla jejich efektivita střelby, která za první půli dosáhla jen na 50%. Dobrý výkon hostujícího brankáře a některé naše útoky bez střeleckého pokusu vůbec měly za následek to, že jsme do 16. minuty zápasu byli úspěšní jen dvakrát. Naštěstí ani soupeř nebyl v zakončení až tak efektivní, když několik dobrých zákroků předvedl náš Artur Adamík, a tak se dostal pouze do tříbrankového vedení 5:2. Nedařilo se nám příliš z prostoru křídel, oživení do naší hry přinesly až dvě nové tváře v dresu Lovců Khaian a Říha. I díky jejich hře jsme dokázali vedení německého celku vymazat a několikrát na ukazateli svítilo nerozhodné skóre. V závěrečných minutách jsme bohužel neproměnili jasnou šanci ze šestky a následně ztratili míč, soupeř toho využil k poločasovému vedení 13:11.

Začátek druhé půle vypadal podobně. Lovcům se podařilo několikrát snížit na rozdíl jediného gólu, ale soupeř se vždy odpoutal na dvoubrankové vedení. Poprvé v zápase do vedení jsme se dostali ve 41. minutě po brance Motla. Dessau-Rosslauer ale ihned srovnal a zápas znovu překlonil na svoji stranu. Jeho vedení narostlo opět až na třígólový náskok, který jsme v závěru dokázali o jeden gól snížit na konečných 26:28.

Turnaj pokračuje druhým hracím dnem v pátek, Lovci se v něm představí opět od 17 hodin, tentokrát proti nizozemskému celku KRAS/Volendam Handball.

Sestava Lovců: Bartošík, Adamík – Donát, Holubec 1, Pokorný, Kupa 4, Chotěborský 1, Motl 6, Trkovský 1, Khaian 5, Vojíř 2, Bednařík 1, Říha 3, Horák, Stach 2, Heřmanovský, Šafránek.

Úspěšnost střelby: 56%. Úspěšnost brankářů: 36%.

Další program turnaje: 

pátek 16. 8.
17:00 KRAS/Volendam Handball  – Lovci Lovosice
19:00 Dessau-Roßlauer HV 06 – HC Dukla Praha

sobota 17. 8. 
10:30 KRAS/Volendam Handball – Dessau-Roßlauer HV 06
12:30 Lovci Lovosice – HC Dukla Praha