Béčko mužů prohrálo v Liberci.

Los 2. kola vyslal rezervu Lovosic na palubovku Liberce, ambiciózního celku usilujícího o postup do vyšší soutěže. Střet dvou kvalitních týmů nabídl vyrovnané utkání, které ve druhé části druhé půle zlomili na svoji stranu domácí házenkáři, kteří si připsali do tabulky 2. ligy mužů další dva body. Lovci si na první venkovní body musí minimálně dva týdny počkat.

2. liga mužů, Liberec Handball – Lovci Lovosice B 30:25 (15:15)

Domácí těžili z dobrého vstupu do utkání, rychle se dostali do vedení 3:0. Lovosice se ale záhy na svého soupeře dotáhly, gólovými tahouny byly nejen v této fázi, ale také v celém utkání, tradiční opory Michal Bednařík a Jaroslav Ouředník. Poločas skončil za remízového stavu 15:15. V úvodu druhého poločasu se opakoval scénář z prvního dějství, úvodní slovo patřilo libereckým házenkářům, třemi góly v řadě ale strhli skóre na svoji stranu Lovci. Klíčovou pasáží byla druhá desetiminutovka druhého poločasu, ve které si domácí vybojovali pětibrankové vedení, které nakonec našemu soupeři vydrželo až do závěrečného hvizdu.

Hodnocení trenéra Jana Landy: „Zápasy s Libercem jsou vždycky skvělé, protože se hrají ve vysokém tempu. Chtěl bych určitě ocenit nasazení kluků po celou dobu utkání. Mrzí mě asi jen neproměněné sedmičky a některé zbytečné góly, které jsem inkasovali poté, co se soupeř dostal do pasivity. Jinak ale převažují pozitivní pocity a prohru po takovém výkonu a navíc proti takto silnému soupeři jsem schopný akceptovat.“

Kategorie: aktuality, tým "B"