Dorostenci oslavili první stoprocentní víkend

Dorostenci oslavili první stoprocentní víkend

Dorostenecké týmy se po týdnu vrátily na domácí palubovku. Starší dorost vyzval v severočeském derby tým Loun, mladší dorostenci hráli proti Zlínu a mládežnický program v hale Chemik zakončil duel B týmu proti Chomutovu. Ze všech tří utkání vyšli k naší radosti nakonec jako vítězové Lovci.

1. liga staršího dorostu:

Lovci Lovosice – Lokomotiva Louny
34 : 28 (20:14)

Do prvního trháku ve skóre se dostali Lovci po čtvrthodině hry, po dvou brankách Jáchyma Nováka v řadě si hostující trenér bral za stavu 9:5 oddychový čas. Do konce poločasu své vedení naši hráči ještě vylepšili na šest gólů. Rozhodující úder zasadili Lovci svému soupeři ihned zkraje druhé třicetiminutovky, Jan Čermák nejprve vstřelil tři rychlé góly v řadě a za dalších pár minut zvyšoval Vojtěch Buryánek na rozdíl deseti gólů (26:16). V závěrečných minutách se o výraznější vítězství domácí sami připravili zahazováním jasných šancí, dva body ale zůstaly v Lovosicích. Nejlepším střelcem zápasu byl desetibrankový Jáchym Novák, starší dorostenci jsou i díky jeho příspěvku po 3. kole nadále stoprocentní.

Hodnocení trenéra Jána Lajčáka: „Tentokráte jsem spokojený pouze se dvěma body, nenavázali jsme na výkon, který jsme předvedli například v minulém kole v Ostravě. Zápas jsme měli i tak pod kontrolou, nicméně vstup do zápasu nebyl podle našich představ a nespokojený jsem především s obranou, na které jsme v předchozích kolech stavěli, osmadvacet inkasovaných gólů je doma moc. V útoku jsme si šance vypracovávali bez problémů celý zápas, ale v poslední čtvrthodině jsme je strašidelně zahazovali.“

1. liga mladší dorost:

Lovci Lovosice – Handball club Zlín
44 : 29 (19:15)

V prvních deseti minutách se oba týmy střídaly v těsném vedení. Gólově při chuti byli především Šimon Chotěborský a Kristián Pelc, kteří pomohli svému týmu získat   čtyřbrankové vedení. Stejným rozdílem nakonec skončil i celý první poločas. Obdobně jako starší dorostenci, také jejich mladší spoluhráči udělali rozhodující krok v cestě za dvěma body hned po návratu ze šaten. Během pěti minut nastříleli Lovci šest gólů, aniž by sami inkasovali a za dalších pět minut už vedli domácí hráči po brance Václava Mazánka 30:18. Lovci pokračovali ve střeleckých hodech do konce zápasu a se závěrečným hvizdem se mohli radovat z prvních dvou bodů v sezóně.

Hodnocení trenéra Pavla Pěkného: „Utkali jsme se s týmem, který stejně jako my zatím na body čekal. My jsme si chtěli jít od první minuty za tím, abychom první vítězství v sezóně získali právě my. Ačkoliv jsme nebyli úplně spokojeni s obranou, kluci bojovali a do poločasu jsme si vypracovali čtyřbrankové vedení. Jsem rád, že po změně stran jsme na soupeře vlétli a v klidu si došli pro první dva body.“

2. liga mladší dorost:

Lovci Lovosice – HK Chomutov
36:27 (19:13)

Pro své druhé vítězství v sezóně si dokráčela také rezerva mladšího dorostu. Velmi rychle si naši hráči vypracovali náskok, který jim vydržel až do závěrečného hvizdu.