Hladké vítězství Lovců ve Frýdku-Místku!

Hladké vítězství Lovců ve Frýdku-Místku!

Lovci mají za sebou druhé střetnutí letošního soutěžního ročníku. S respektem odjížděli na sever Moravy, nakonec ve Frýdku-Místku zvítězili zcela přesvědčivě.

2. kolo Chance extraligy:

Pepino SKP Frýdek-Místek – Lovci Lovosice
23:35 (12:19)

statistiky zde

Zdroj foto: Jan Smekal (Pepino SKP Frýdek-Místek)

Malé drama se odehrálo hned na začátku cesty Lovců na sever Moravy, když porucha autobusu ukončila cestu našich hráčů hned po půl hodině cesty. Nakonec se podařilo alternativně vyřešit dopravní prostředky a Lovci tak mohli i přes nepřízeň počasí vyrazit ke druhému kolu extraligy.

Nepříjemnosti sobotního rána si ale naši kluci do Frýdku-Místku rozhodně nepřivezli a začátek zápasu přinesl průběh z říše snů. Už po čtyřech minutách si domácí lavička musela vybírat první oddechový čas, když na ukazateli svítil stav 0:5. Obraz hry se pak nezměnil ani v dalších deseti minutách, když po čtvrt hodině hry naši hráči vedli již 12:4. Frýdek-Místek se pak přeci jen dokázal dostat do hry a ve 24. minutě snižoval na 10:14. Závěr první půle ale znovu patřil našemu celku, který si do šaten odnášel uspokojivý náskok 19:12.

Druhá půle přinesla přesvědčivý výkon našich barev a domácí tak již neměli šanci utkání zdramatizovat. Lovci vedli povětšinou rozdílem deseti branek, na konci se pak naše vedení vyšplhalo na konečný dvanáctibrankový rozdíl 35:23.

Střelecky se nejvíce dařilo naší předsezónní posile Danylu Khaianovi, který se trefil za záda frýdecko-místeckých brankářů hned osmkrát.

Další střetnutí hrajeme v domácím prostředí v úterý 24. 9. od 17 hodin, když přivítáme vicemistra ČR Talent tým Plzeňského kraje. Děkujeme všem, kteří nám drželi palce na dálku. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře po utkání:

Daniel Valo, trenér Pepino SKP Frýdek-Místek: „Není moc co hodnotit. Lovosice byly od první minuty lepší ve všech herních činnostech. Zápas jsme nezvládli v hlavách. Nic z toho, díky čemu jsme porazili Plzeň, jsme tentokrát nepředvedli.“

Roman Jelínek, trenér HK FCC Město Lovosice: „Po prvním kole jsme si něco řekli, v týdnu jsme na tom pracovali a tentokrát se to zúročilo. Výsledek je fantastický, ale my ho nepřeceňujeme. Podali jsme výborný, koncentrovaný výkon po celých šedesát minut. Viděli jsme zápas Frýdku s Plzní, ve kterém byla na domácích hráčích od začátku vidět obrovská vůle po vítězství. Na to jsme se upozorňovali, že do toho musíme vstoupit úplně stejně. Klukům jsme celý týden říkali, že ten chtíč musí být na naší straně, což se nám povedlo tím začátkem.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,