Lovce čeká první venkovní duel: soupeřem jim bude Frýdek-Místek

Lovce čeká první venkovní duel: soupeřem jim bude Frýdek-Místek

Po remíze v Otvíráku sezóny čeká na naše házenkáře úvodní duel na palubovce soupeře. V sobotu odpoledne nastoupí proti soupeři z Frýdku-Místku.

2. kolo Chance extraligy:

Pepino SKP Frýdek-Místek – Lovci Lovosice
sobota 14. 9. 17:30

Velmi rázně vstoupil do sezóny náš druhý soupeř v letošní sezóně a výsledkem dal ráznou odpověď na to, jak si povede bez svého nejlepšího střelce Alexandra Moješčika, který odešel do SKKP Handball Brno. V prvním kole svěřenci trenéra Dana Vala přivítali v domácí hale vicemistra z Pzně a dokázali ho porazit 23:22. To našim házenkářům ke dvěma bodům v prvním zápase nestačilo ani o deset vstřelených branek více, když v Otvíráku remizovali s Duklou 33:33.

Velkou postavou severomoravanů v prvním utkání byl brankář Jakub Kruba, nová posila týmu, která do Frýdku-Místku přišla z posledního angažmá v Brně (kam naopak odešel zkušený brankář FM Martin Cáb). Zkušený brankář předvedl výborný výkon a když v posledních vteřinách zlikvidoval i náskok hostí, oba body zůstaly ve frýdecko-místecké hale. Vedle něj posílil Frýdek-Místek na postech spojek: natrvalo již bude v týmu působit Jakub Rumian a přibyla i druhá polská akvizice v podobě mladého hráče Maxmiliana Sudryka.

Naši házenkáři odcestují na sever Moravy v sobotu dopoledne, fandit na dálku jim budete moci od 17:30 prostřednictvím TVcom nebo onlajny.cz. Děkujeme všem za podporu, JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře před zápasem:

Roman Jelínek, trenér: „Liga bude opět velice vyrovnaná, což ukázaly výsledky prvního kola. Nás čeká těžký zápas ve Frýdku-Místku. Soupeř předvedl v prvním zápase velkou vůli po vítězství. My se mu v tom budeme muset určitě vyrovnat, abychom mohli pomýšlet na vítězství. A přidat k tomu kvalitu a disciplínu.“

Pavel Chotěborský, křídlo: „Frýdek je pro nás známý soupeř, protože v minulých letech jsme na sebe narazili velmi často. Víme, co nás čeká, protože kádr Frýdku se nezměnil. My se hlavně budeme chtit soustředit na naší hru a zlepšit obranu, která v prvním zápase nefungovala tak, jak bychom si představovali. Jedeme se do Frýdku pro první výhru v téhle sezóně.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,