Minižáci

Minižáci zvítězili na Házenkářském festivalu 2024

Úvod  září patří v Lovosicích tradičně festivalu žákovské házené. V kategorii miniházené 4+1 měřila své síly na čtyřech venkovních hřištích dvacet čtyři družstva. Domácí Lovci postavili dva týmy, „Tmaví“  a „Světlí“. Zlaté medaile a pohár pro vítěze zůstaly v Lovosicích, stříbro putovalo na Slovensko do Šaly a bronz do Kostelce na Hané. Také pohár pro největšího bojovníka zůstal v Lovosicích u Maxe Šorala.

„Tmaví“  se na úvod potkali se družstvem Talentu Plzeň 2. V prvním poločase působili domácí nerozehraně, tak se družstva přetahovala o výsledek, ale druhá půle byla pro domácí jednoznačná na konečných 25:12. Druhé páteční utkání se Sokolem Telnice bylo pro domácí již od počátku snadnou záležitostí (28:14). Úvodní sobotní utkání proti Dukle Praha bylo po celý poločas vyrovnané, ve druhé půli si Dukla nevěděla rady s důraznou obranou domácích a závěr už byl jednoznačný na konečných 26:16. V druhém sobotním zápase „Tmaví“ až krutě porazili Jablonec 27:1. Závěrečný zápas s Kostelcem n.L. (30:2) potvrdil postup z 1. místa skupiny. V zápasech o pořadí se „Tmaví“ utkali s  Velkou Bystřici. Po vyrovnaném prvním poločase a jasné převaze ve druhém (20:14) postoupili do bojů o medaile.

V nedělním zápase o finále proti Kostelci na Hané opět dominovala důrazná obrana Lovosic a vítězstvím 23:13 postoupili „Tmaví“ do boje o zlato. Finále bylo opakováním souboje z ročníku 2023 se Šalou. V nervózním úvodu se hosté ze Slovenska rychle ujali vedení (3.min 0:4). Důrazem v obraně lovosičtí překlopili skóre na svoji stranu (8.min 5:4), a soustavným tlakem náskok navyšovali až na konečných 21:14. Utkání bylo rozhodně těžší, než jak napovídá výsledek.

Družstvo „Světlí“ na úvod změřilo síly s minižáky Kostelce na Hané. Do utkání nastoupili lovosičtí rozpačitě a úvodní ztráta (8. min 1:7) určila vývoj utkání. Konečný výsledek 10:24 s bronzovým družstvem lze hodnotit jako úspěch. Ve druhém zápase se střetli v severočeském derby s Loko Louny a bojovným výkonem zvítězili 20:10.

V úvodním sobotním utkání lovosičtí nestačili na TJ Chodov a prohráli 14:21. Také Sokol Žeravice (celkově 8.) byl nad síly družstva (17:25). Proti Lions Hostivice sehráli „Světlí“ vyrovnanou partii (6. minuta 10:6, poločas 16:16). V závěru však tempo neudrželi a prohráli vysoko 20:28. Z pátého místa ve skupině nastoupili Lovosice proti Děčínu. Na výbornou hru v prvním poločase (10:10) už ve druhém nezbyly síly (15:18). V neděli po výborném výkonu porazili „Světlí“ Českou Lípu 30:5, ale v boji o lepší umístění podlehli Kostelci nad Labem 10:15.

Vítězství v turnaji je výborným vstupem do sezóny. Lovosice na rozdíl od ostatních družstev disponují vyrovnanou desítkou hráčů velmi dobře rychlostně vybavených a se solidní technikou. Družstvo bylo ukázněné jak na hřišti tak mimo něj. „Světlí“ zanechali také velmi dobrý dojem. Družstvo sehrálo několik vyrovnaných zápasů, dvacáté druhé místo odpovídá síle kolektivu. Trenéři byli s vystoupením všech hráčů spokojeni. Poděkování patří nejen organizátorům turnaje, ale i rodičům za všestrannou podporu.

Sestava Světlí:

Berková, Bezstarosti, Dbalý, Chládek, Kočmároš, Kotlár, Lendel, Prošek, Rybář, Špicová, Toušek,

Sestava Tmaví

Hodr, Jeřábek, Novotný, Peták, Slávik, Šoral M., Šoral S., Štětka, Vartýř, Wunsch

Ing.Miloš Vodička

Kategorie: aktuality, minižáci