Skvělý obrat Lovců přinesl vítězství proti Plzni

Skvělý obrat Lovců přinesl vítězství proti Plzni

Zápas dvou rozdílných poločasů byl k vidění v rámci dohrávky 3. kola Chance extraligy. Zatímco první poločas našim hráčům herně nevyšel, v tom druhém předvedli zodpovědný výkon a otočili utkání ve svůj prospěch.

3. kolo Chance extraligy:

Lovci Lovosice – Talent tým Plzeňského kraje
32:30 (14:16)

statistiky zde

Oba týmy nastoupily do zápasu v sestavách hned bez několika svých opor (Trkovský, Hniďák, Říha – Škvařil, Šindelář, Nejdl), ale i bez zkušených hráčů byla k vidění řada kvalitních házenkářských akcí. Do 8. minuty byl stav vyrovnaný (5:4), ale pak přišly chvíle hostujícího celku, který neomylně trestal jakoukoliv chybu Lovosic. Když se k tomu přidaly neúspěšné střelecké pokusy domácích včetně neproměněné sedmičky, výsledkem byla šňůra šesti gólů Plzně a vedení 10:5. Sedmiminutový střelecký půst mezi 7.-14. minutou přerušil nejlepší střelec posledního ročníku extraligy Jan Kupa, ale opět to bylo na delší dobu naposledy, co se radovali domácí fanoušci. Plzeň si ve 20. minutě vybudovala vedení již 13:7 a s Lovci to nevypadalo úplně nejlépe. Vyšla jim ale poslední desetiminutovka první půle a do šaten odcházeli s pro ně velmi přijatelným výsledkem 14:16.

Ani začátek druhého poločasu nenasvědčoval nic o tom, že by domácí měli v zápase směřovat k nějakému bodovému zisku, když ve 38. minutě český vicemistr vedl 22:18. Za čtyři minuty již ale vedení Plzně neplatilo, když Lovci tento časový úsek vyhráli 5:1 a ve 42. minutě tak bylo srovnáno na 23:23. Ve 47. minutě se Lovosice po velmi dlouhé době dostaly do vedení 26:25, Daniel Bláha ještě srovnal na 26:26, ale další minuty již patřily definitivně domácímu celku. Pět minut před koncem vedli Lovci 31:27 a přestože ve zbývajícím čase vstřelili již jen jedinou branku, nakonec se radovali z vítězství 32:30.

Skvěle se po celé utkání dařila spolupráce spojek s výborně hrajícími pivoty Karlem Holubcem a Patrikem Stachem, důležité branky střílely spojky Jan Kupa, Danylo Khaian, Pavel Vojíř a po dlouhé zápasové pauze se přesnými zásahy zaskvěl také Bohdan Mizera. U hostí odehrál skvělý zápas pivot Jiří Dokoupil.

Dnešní zápas měl znovu velmi dobrou atmosféru, i přesto že si do hlediště našlo cestu mnohem méně diváků, než by si takovýto duel zasloužil. Věříme, že více fanoušků tak přiláká hned další kolo, ve kterém znovu v domácí hale hostíme v neděli 29. září od 17 hodin tým HC ROBE Zubří. Děkujeme všem za podporu, JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře po utkání:

Roman Jelínek, trenér Lovců: „Věděli jsme, co chceme a co musíme proti Plzni hrát, abychom ji dokázali porazit. Prvních čtyřicet minut jsme se ale bohužel do toho nebyli schopni dostat. Chyběl nám patřičný důraz a agresivita. Hned na začátku jsme z osmi gólů dostali hned šest z rychlého útoku. Ale od 40. minuty jsme dokázali do sebe dostat sebevědomí v obraně a byli jsme daleko pohyblivější a agresivnější a vytvářet na Plzeň tlak. V útoku se nám dařilo proměňovat šance a díky tomu jsme to dokázali překlopit na naši stranu. Mrzí mne, že na to jaké to bylo utkání, nebyla hala tak zaplněná, jak jsme si představovali. Ale snad náš dnešní výkon přesvědčí fanoušky, aby si cestu na nedělní zápas našli.“

Petr Štochl, trenér TP: „Zápas dvou rozdílných poločasů. My jsme v první půli hráli velmi slušně a poločas nakonec skončil slušným rozdílem pro domácí, protože my jsme v něm vedli i výraznějším rozdílem. Mrzí mne, že jsme větší rozdíl nedokázali udržet až do konce prvního poločasu, mohli jsme pak domácí déle trápit ve druhé půli. V ní už byli domácí lepší a utkání si pohlídali.“

Dominik Skopár, křídlo TP: „V prvním poločase jsme měli skvělou obranu a dařilo se nám v útoku. Určitě jsme si měli do druhé půle vybojovat větší náskok než dva góly. Na druhou půli se budeme muset společně podívat.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,