Takový byl Otvírák 2024!

Takový byl Otvírák 2024!

Extraligová sezóna Lovců zahájena! Lovosice mají za sebou další úžasný večer, na který dorazila druhá největší návštěva v historii Otvíráků.

1. kolo Chance extraligy:

Lovci Lovosice – HC Dukla Praha
33:33 (19:18)

Jsme házenkářský klub v malém severočeském městě, který se ale může pyšnit akcí, kterou nedokáže zorganizovat nikdo jiný. Znovu jsme v Lovosicích uspořádali házenkářskou oslavu, která se velkým písmem zapíše nejen do klubové historie. Měsíce příprav, práce desítek dobrovolníků, plný zimák a dramatické házenkářské střetnutí. To je něco, čím se házená může jednou ročně pochlubit a to jen díky práci Lovců. Jen těžko se  Otvíráku, jeho pojetí i doprovodnému programu mohou přiblížit i zápasy národního týmu.

Našlapaný zimní stadion, světelné efekty, živý zpěv národní hymny nebo každoroční charitativní projekt. To byly standardy sobotního večera. Letos k tomu ještě nechybělo živé vystoupení Alvina Star, který rozezpíval plné tribuny živým podáním hymny Lovců.

Před samotným extraligovým zápasem jsme ocenili nejlepšího střelce Chance extraligy uplynulé sezóny Jana Kupu, který z rukou ředitele klubu Vojtěcha Srby a sportovního ředitele klubu Jana Landy převzal speciální plaketu.

Utkání samotné přineslo svižné tempo a rychle rostoucí počet branek na obou stranách. Útočná fáze zcela jasně předčila fázi obrannou a výsledkem bylo vedení našeho týmu po první půli v poměru 19:18. Prvních dvacet minut se oba týmy střídaly ve skórování, ve 24. minutě se hostům podařilo odskočit na rozdíl tří gólů 14:17. Závěr první půle patřil Lovcům, kteří jej vyhráli poměrem 5:1 a do šaten tak odcházeli s těsným vedením.

Také první gól ve druhém poločas padl z rukou našeho hráče, ale Dukla rychle zareagovala čtyřmi góly v řadě získala dvougólové vedení 22:20. Zápas byl pak až do samého konce vyrovnaný. Lovci měli ještě v posledních vteřinách a hře 6:5 možnost vstřelit vítěznou branku. Útok ale nevyřešili dobře a střela Honzy Kupy zapadla za záda Karla Šmída až po konci utkání.

V zápase se tak oba týmy rozešly smírně 33:33.

Po zápase došlo na předání šeku rodině Radka Tomana a to na částku 102.600 Kč. K tomu pak v neděli přispěli dobrovolníci na přívěsu ČEZ – Pomáhej pohybem – šlapáním na oranžových kolech dalšími více jak 50 tisící korunami. Celkem klub na konto Radka Tomana odešle 170 tisíc korun! Děkujeme všem, kdo k této částce přispěli.

Tímto děkujeme všem, kteří nám na naší cestě Otvírákem pomohli. Všem, kteří přispěli, všem, kteří podpořili organizaci akce i všem, kteří nás v extraligovém duelu podpořili. Celkem si na letošní Otvírák našlo cestu 2.494 diváků, což je druhá největší návštěva v jeho historii. Děkujeme! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!