Začala sezóna dorostenců: ve třech úvodních duelech sezóny Lovci dvakrát úspěšní

Začala sezóna dorostenců: ve třech úvodních duelech sezóny Lovci dvakrát úspěšní

Většina mládežnických utkání se o víkendu 14. – 15. září kvůli extrémnímu počasí odložila. Do Lovosic ale dorazily jak oba prvoligové celky Brna, tak i mladí házenkáři z Mělníku. Všechny tři zápasy se tak odehrály, ve dvou z nich se z vítězství radovali domácí lovci.

1. liga staršího dorostu:

Lovci Lovosice – SKKP Handball Brno
23:21 (15:9)

Úvodní vedení hostů Lovce nerozhodilo, v desáté minutě platil vyrovnaný stav. Vynikající pasáž odehráli domácí hráči ve druhé části první půle, když si vypracovali poločasové vedení 15:9. Vstup do druhé půle se ale nevydařil, Brno se dotáhlo na tři branky a kvůli červené kartě se v závěrečné dvacetiminutovce museli Lovci obejít bez do té doby nejlepšího střelce zápasu Jáchyma Nováka. Střeleckou odpovědnost na sebe v tu chvíli vzal nakonec sedmibrankový Matěj Fornbaum, Lovci se dostali i díky jeho zásahům v jednu chvíli až do sedmibrankového vedení. Brno v závěru utkání skóre zkorigovalo, z úvodního vítězství v sezóně se ale radovali domácí hráči.

Hodnocení trenéra Jána Lajčáka: „Po ospalém úvodu jsme se do hry začali víc a víc dostávat. V prvním poločase jsme měli silnou pasáž, kdy jsme výborně bránili, zachytal nám brankář, těžili jsme z toho v přechodu i na postavenou obranu. Tam jsme si vytvořili náskok, který jsme ale na začátku druhé půle téměř ztratili, ačkoliv jsme se jako tradičně upozorňovali na to, že právě na vstup se musíme koncentrovat. Nakonec jsme si ale náskok vzali zpět a i když jsme trochu zmatkovali v závěru, výsledek jsme uhájili. Podle mě jsme získali zasloužené dva body. Jelikož se jednalo o první zápas sezóny, jsem rád, že těch pozitivních věcí v naší hře bylo více, než těch negativních.“

1. liga mladšího dorostu:

Lovci Lovosice – SKKP Handball Brno
27:37 (12:20)

Mladším dorostencům nevyšlo v úvodním duelu sezóny téměř nic. Po dvaceti minutách svítil na tabuli stav 3:14, recept na obranu soupeře našli Lovci až v závěru první půle. Do té druhé vstupovali se ztrátou osmi gólů. K žádnému dramatu už na lovosické palubovce nedošlo, hosté si udržovali komfortní náskok, místy vedli i o třináct gólů. Nejlepšími střelci domácího týmu byli Kristián Pelc a Daniel Švejdar.

Hodnocení trenéra Pavla Pěkného: „Zápas se mi hodnotí těžko a jsem opravdu zklamaný, jaký dojem jsme na hřišti zanechali. Poctivě jsme se připravovali, ale nebyli jsme vůbec schopni přenést věci z tréninku do zápasu. Nedodržovali jsme taktické pokyny, chyběla nám bojovnost, nasazení, emoce a osobní odvaha. Není prohra jako prohra, v dnešním zápase kluci neukázali ani 30% ze svých možností. Je potřeba se poučit a na tréninku ještě trvrději pracovat a dřít. Věřím, že příště předvedeme diametrálně odlišný výkon. Gratuluji soupeři k naprosto zaslouženým bodům.“

2. liga mladšího dorostu:

Lovci Lovosice – Házená Mělník
49:27 (24:13)

Rezerva mladšího dorostu složená především ze starších žáků a prvoročáků v dorostenecké kategorii se se svým soupeřem „přetahovala“ v úvodní dvacetiminutovce (12:10). Do konce úvodního dějství si ale Lovci vystříleli komfortní gólový polštář. Ve druhém poločase domácí házenkáři již jen navyšovali své vedení. Na střeleckou listinu se až na jednu výjimku zapsali všichni hráči v poli, k vysokému vítězství přispěl osmi góly Jan Dryje, o jeden zásah méně měl Dominik Bartošík.