Další úspěšný víkend dorostenců bez ztráty bodu!

Další úspěšný víkend dorostenců bez ztráty bodu!

V sobotu 12. října hrálo béčko mladšího dorostu v hlavním městě, prvoligové celky zajížděli v neděli až do dalekého Frýdku. Z obou front se naše týmy vrátily s nejlepší možnou zprávou, tedy dvěma, respektive čtyřmi body. Mladší dorostenci bodovali po špatném vstupu do sezóny potřetí za sebou, starší dorostenci jsou v 1. lize po pěti zápasech stále stoprocentní!

1. liga staršího dorostu:

Frýdek-Místek – Lovci Lovosice
28:34 (13:20)

Nejstarší mládežnická kategorie našeho klub chtěla ve Frýdku udržet stoprocentní bilanci a do zápasu vstoupila nejlepším možným způsobem. Oddychový čas si domácí brali už 6. minutě za stavu 5:1 pro Lovce, na 7:1 zvyšoval o pár chvil později Jan Čermák. Střelecky se v prvním poločase dařilo jak jemu tak Janu Bížovi a tradičně Jáchymu Novákovi. Do druhého poločasu šli hosté s náskokem sedmi gólů, který jim vydržel až do pětačtyřicáté minuty. Závěrečná čtvrthodina už vyšla lépe Frýdku, který ale skóre pouze zkorigoval. Na pátém vítězství v řadě se podíleli osmi góly Jáchym Novák a Jan Bíža.

Hodnocení trenéra Jána Lajčáka: „Důrazem v obraně a solidní přechodovou fází jsme se rychle dostali do trháku a v podobném duchu se utkání táhlo až do pětačtyřicáté minuty. Poté jsme nepochopitelně úplně upustili od koncentrace, zahazovali jsme šance a velmi polevili v obraně, soupeři jsme tak dovolili stáhnout svoji ztrátu na čtyři góly a dali jsme jim ještě nějakou naději. Vítězství jsme si pohlídali, určitě ale musíme do příštích zápasů minimalizovat hluché úseky, které se nám v posledních zápasech opakují.“

1. liga mladšího dorostu:

Frýdek-Místek – Lovci Lovosice
31:32 (17:18)

Důležitý zápas čekal ve Frýdku na mladší dorost. Úvod utkání byl naprosto vyrovnaný, oba týmy se s železnou pravidelností střídaly v jednobrankovém vedení, na dva vstřelené góly v řadě odpověděla druhá strana vždy stejnou mincí. Nic se nezměnilo ani po oddychovém čase v 15. minutě, až v úplném závěru první půle byli Lovci jako první ve dvoubrankovém vedení po brance Daniela Švejdara. Druhý poločas začal za stavu 18:17 pro hosty, kterým ale perfektně vyšel začátek, po třech minutách a třech vstřelených gólech vedli Lovci poprvé v zápase o čtyři góly. Také druhý poločas byl velmi vyrovnaný, v mírném náskoku držel náš tým výborně hrající Daniel Švejdar a brankář Filip Kuchař. Přesto došlo v úplném závěru na velké drama, Lovci svoje vítězství potvrdili až v úplném závěru po efektní i efektivní akci, kterou zakončil Luděk Kylíšek. První venkovní vítězství režíroval desetibrankový Daniel Švejdar, sedm gólů přidal Šimon Chotěborský.

Hodnocení trenéra Pavla Pěkného: „Ve Frýdku není nikdy žádný zápas jednoduchý. I když jsme věděli, že soupeř spoléhá na střelbu spojek a souhru s pivotem, dostávali jsme z těchto situací laciné branky. V útoku jsme se ale dokázali prosazovat, zejména díky výbornému výkonu Dana Švejdara. Spokojený jsem zejména s přechodovou fází, ale jenom v určitých fázích utkání, kdy jsme se díky nim dokázali snadněji prosazovat. Přesto jsme podali bojovný a houževnatý výkon s velmi nepříjemným soupeřem a jako bonus si odvážíme dva důležité body.“

2. liga mladší dorost:

TJ Kobylisy – Lovci Lovosice B
15:57 (7:31)

Lovci v Praze potvrdili roli jasných favoritů. Proti nováčkovi soutěže si zahrála celá lavička, všichni hráči v poli se gólově prosadili a pomohli tak ke čtvrté výhře B týmu mladšího dorostu. Lovcům tak patří po pátém kole ve 2. lize průběžná druhá pozice.