Dorostenci bodovali proti Dukle ve všech třech zápasech

Dorostenci bodovali proti Dukle ve všech třech zápasech

Do Lovosic dorazila v neděli 6. října četná výprava pražské Dukly. V hale Chemik totiž došlo v rámci 1. a 2. dorostenecké ligy hned na tři souboje proti tomuto soupeři a ve všech třech zápasech byli po závěrečném hvizdu veselejší domácí Lovci, kteří doma získali proti těžkému soupeři pět bodů z možných šesti.

1. liga staršího dorostu:

Lovci Lovosice – Dukla Praha
34 : 24 (15:11)

Starší dorostenci vstupovali do utkání jako favorité. Jáchym Novák, Vojtěch Buryánek a Jan Čermák se podělili o úvodních 10 zásahů svého týmu a po necelé čtvrthodině vedli Lovci 10:5. Dukla poté z náskoku domácího týmu pár zásahů ukrojila, šestibrankové vedení ale vrátil svému týmu třemi góly v řadě Jakub Nosek. Do šatny šli nakonec Lovci „jen“ se čtyřmi góly k dobru a hned po změně stran se Pražané dotáhli dokonce na dva góly. Pasáž mezi čtyřicátou a padesátou minutou utkání ale domácí ovládli v poměru 8:1 a rozhodli o svém čtvrtém vítězství v sezóně. Lovci navíc v závěrečných minutách upravili rozdíl ve skóre na 10 gólů. Nejlepším střelcem zápasu byl devítibrankový křídelník Jáchym Novák.

Hodnocení trenéra Jána Lajčáka: „Po celý první poločas jsme byli ve vedení, do kterého jsme se rychle dostali díky poměrně dobrému vstupu do zápasu. V druhé části první půle jsme ale zahodili některé šance, takže do druhého poločasu jsme šli s náskokem čtyř gólů, po přestávce jsme navíc rychle dostali další dva góly a museli jsme si náskok budovat znovu. To se ale nakonec dařilo, mimo jiné díky zodpovědně zahraným přesilovým hrám. Většinu zápasu jsme měli pod kontrolou, ale vadilo mi, že jsme téměř nevyužívali protiútok a druhou vlnu, k tomu se musíme v příštích zápasech vrátit. Prostor dostala krom třetího brankáře celá lavička a toho výsledku si můžeme vážit, Dukla je stále ve všech kategoriích silným týmem.“

1. liga mladšího dorostu:

Lovci Lovosice – Dukla Praha
28:28 (9:11)

Mladší dorost narazil na soupeře, který v dosavadním průběhu sezóny ještě neztratil. Lovci ale nastoupili do utkání nebojácně a po celý první poločas, kterému dominovali brankáři a obrana, drželi s dukelskými hráči krok. V patnácté minutě byli domácí po brance Adama Kudličky poprvé ve vedení (7:6). Hosté ale několikrát využili nepřipravené či nepřesné střelby a v úplném závěru první půle se poprvé v zápase dostali do dvoubrankového vedení. Ve druhé půli vstřelených gólů přeci jen přibylo, bohužel většina z nich končila v síti Lovců, kteří se v posledních osmnácti minutách museli pokusit stáhnout vysoké šestibrankové vedení Dukly. To se ale za hlasité podpory haly Chemik dařilo, do laufu se dostali křídelníci Šimon Chotěborský a Adam Vágner, další branky přidal nejlepší střelec zápasu Daniel Švejdar. Za deset minut byl náskok Dukly pryč a po brance Chotěborského vedli Lovci 25:24. V poslední minutě dostaly oba týmy šanci rozhodnout utkání ve svůj prospěch, ani jeden toho ale nevyužil. Lovosice tak získaly proti dosud cenný bod.

Hodnocení trenéra Pavla Pěkného: „Trenér vždy rád vidí, když se poctivá týdenní příprava odrazí v zápase. Po taktické stránce nemůžu klukům nic vytknout, plnili vše, co jsme po nich chtěli a přidali k tomu i bojovnost a zdravou agresivitu. V tomto směru je co se týče první půle škoda jen závěru, kdy jsme soupeři vlastní nepřesnou střelbou dostali do dvoubrankového vedení. Dvě zbytečná vyloučeníhned zkraje druhé půle navíc Dukla jakožto silný a zkušený tým hned trestala. O následném time-outu jsme si ale řekli, že nic nevzdáme a že musíme zkoušet trpělivě stahovat. To se nám nakonec podařilo, kluci ukázali obrovskou vnitřní sílu, bojovali do poslední vteřiny a nakonec jsme nebyli daleko od toho, abychom zápas dotáhli až ke dvěma bodům. Musíme ale uznat, že na konci při nás stálo i trochu štěstí, nicméně bod je podle mě naprosto zasloužený. Svým hráčům chci za toto utkání poděkovat a budu rád, když na tento výkon navážeme i v dalších zápasech.“

2. liga mladšího dorostu: Lovci Lovosice B – Dukla Praha B 37 : 31 (21:13)

Po prvoligových soubojích následoval nakonec zápas 2. ligy mladšího dorostu. Prvních dvacet minut nabídlo vyrovnané představení, ve kterém měli mírně navrch Lovci. Ti udělali nejvýraznější krok v cestě za vítězstvím v závěru první půle, když poslední desetiminutovku jasně ovládli poměrem 9:2 a do kabin tak odcházeli s vedením 21:13. Náskok nakonec našemu týmu vydržel až do závěrečného hvizdu a i potřetí se tak v hale Chemik na úkor pražské Dukly radovali z bodů domácí.