Dorostenecké prvoligové týmy znovu bodovaly naplno!

Oba naše dorostenecké celky v nejvyšší mládežnické soutěži se vezou na vítězné vlně. V hale Chemik jsme v neděli 20. října hostili hanácký HAOLK, házenkářskou akademii Olomouckého kraje. Starší dorost v zápase dominoval a došel si pro své šesté vítězství v sezóně, uspěli ale také mladší dorostenci, kteří porazili dosud stoprocentního soupeře o 4 branky. Na závěr dne se bodovat nepodařilo rezervě mladšího dorostu s Chodovem.

1. liga starší dorost: Lovci Lovosice – HAOLK 38:25 (18:11)

V úvodních minutách se Lovcům nedařilo svému soupeři utrhnout, v patnácté minutě svítil na tabuli stav 9:8 a domácí trenér proto sáhl k time-outu. Po něm přišla série čtyř gólů, Ondřej Bradáč zvýšil na 13:8 a do poločasové přestávky navýšili své vedení naši hráči nakonec na 7 gólů. Vstup do druhé půle byl oproti úvodu utkání mnohem koncentrovanější, střelecky aktivní byli například Tomáš Křížek a Jan Čermák. Dařilo se také v obraně a vedení Lovců tak postupně narůstalo. Tečku za střeleckým účtem domácích udělal ze značky sedmimetrového hodu k radosti všech spoluhráčů debutant Václav Mazánek, poté HAOLK zkorigoval na konečný výsledek. Nejlepším střelcem zápasu byl devítibrankový Jan Čermák.

Hodnocení trenéra Jána Lajčáka: „Úvodních patnáct minut bylo z naší strany trochu pomalejších, až ve druhé části prvního poločasu jsme zabrali a hráli tak, jak jsme měli od první minuty. Začali jsme být agresivnější v obraně, zákroky přidal i brankář a my tak mohli konečně naplno využít první a druhé vlny, která nás podle mého názoru celkem zdobí. Toto nám fungovalo a vývoj zápasu nám umožnil dát každému hráči šanci, úplně všichni hráči v poli se navíc i gólově prosadili, což svědčí o tom, že jsme měli zápas pod kontrolou. Stále nám některé věci nefungují tak, jak bych si představoval, nicméně teď jsou hlavní dva body a vítězná nálada, se kterou pojedeme do Nového Veselí, kde to bude velmi těžké.“

1. liga mladší dorost: Lovci Lovosice – HAOLK 30:26 (16:16)

Úvodní trefa patřila soupeři, ve vedení ale hanáčtí házenkáři dlouho nevydrželi. Lovci se v následujících minutách dostali do laufu jak v obraně, tak v útoku, kde se v úvodní čtvrthodině prosazovali zejména Šimon Chotěborský a Luděk Kylíšek. Za stavu 9:6 si vzala lavička hostů oddychový čas, který pro soupeře sice nepřinesl tížený efekt v obraně, kde se Lovci nadále prosazovali, jednoduché branky ale začal přidávat i HAOLK. Domácímu týmu se nedařilo ubránit spolupráci s pivotem a po špatné koncovce tak odcházely oba týmy do šaten za remízového stavu. Po celý druhý poločas probíhal v hale Chemik pohledný házenkářský souboj, o pár gólů vpředu byli po většinu času Lovci. Ti udělali rozhodující krok za dvěma body v úvodu poslední desetiminutovky, kdy důležité zákroky předvedl Adam Skalický a na druhé straně navýšil svým desátým gólem v zápase Šimon Chotěborský na 28:24. Stejným rozdílem skončilo celé utkání a Lovci zapsali nesmírně důležité dva body do tabulky.

Hodnocení trenéra Pavla Pěkného: „Podruhé za sebou jsme doma hostili silný, dosud stoprocentní tým, vyspělý ve hře 1 na 1 a s dobrou spoluprací s pivotem. Opět jsme ale nepodcenili přípravu, první poločas jsme bránili agresivně a včas přistupovali k hráčům. Bohužel jsem ale nechávali příliš prostoru pro podběhy pivota a nechali tak soupeře střílet laciné góly po situacích, kdy už se dostával v útoku do úzkých. Po většinu první půle jsme zároveň neměli problém ani v útoku, kde jsme předváděli dobrou kombinační házenou. Zbytečně hluchou pasáž v útoku ale soupeř potrestal a stihl do poločasu vyrovnat. Ve druhé půli pracovala obrana ještě o něco lépe, dovolit tak kvalitnímu soupeři jen 10 gólů vypovídá o dobré práci. V útočné fázi bych tentokrát individuálně pochválil Šimona Chotěborského. Dnes jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme si došli pro dva body. Musím kluky pochválit za skvělou energii a příkladnou bojovnost. Zápas od zápasu se zlepšujeme a to je koneckonců to nejdůležitější. Děkujeme také všem fanouškům za fantastickou atmosféru.“

2. liga mladší dorost: Lovci Lovosice – TJ JM Chodov 27:35 (14:16)

Béčko mladšího dorostu nastoupilo proti svým tabulkovým sousedům z Chodova. S fyzicky vyspělejším soupeřem dokázali naši kluci držet krok po celý první poločas, kdy se oba týmy střídaly v těsném vedení. Do druhé půle ale nastoupil lépe soupeř a položil také základy svého vítězství. B tým mladšího dorostu přesto nadále zůstává na předních příčkách 2. ligy.