Minižáci suverenní v krajské soutěži 5+1

Úvodní kolo soutěže nejmladších házenkářů v tzv. velké házené 5+1 se hrálo v Lounech v sobotu 19. října 2024. Marodka trochu zamíchala s plánovanou sestavou, do Loun odjelo 10 hráčů. Trenéři s napětím očekávali první letošní krajské setkání ve „velké“ házené. V konfrontaci týmů domácí Lokomotivy, Mosteckých dívek DHK a chlapců Baníku a dívek Spartaku Ústí n.L. vyšli naprosto suverénně Lovci z Lovosic. Pořadatelé nezajistili počítání výsledků, takže tabulku nelze vytvořit. Neoficielní zápis, který si tvořili trenéři Lovosic jen dokladoval převahu jejich týmu.

Úvodní utkání s dívkami DHK bylo až příliš jednoznačné. Soupeř si nevěděl rady s vysunutou obranou a výsledek 17:2 byl pro hosty krutý. Druhé utkání proti dívkám Spartaku proběhlo ve stejné režii. Důrazná obrana dovolila soupeři skórovat až za stavu 6:0 v samém závěru poločasu. Výborný výkon pokračoval i ve druhé půli až na konečných 18:2. Také ve třetím utkání dominovala lovosická obrana, ale už nebyla tak kompaktní, nicméně byla strůjcem jasného vítězství 21:7. Poslední zápas proti chlapcům Baníku Most byl nejvyrovnanější. Celý první poločas byl soupeř „na dostřel“ (poločas 6:4). Teprve ve druhé půli se prosadila dravost a technika Lovosic na konečných 17:5.

Celý tým Lovosic se ukázal ve výborném světle, působil velmi házenkářsky. Každý hráč byl pro soupeře velkým nebezpečím. Vysunutá obrana toho příliš soupeřům nedovolila a byla výborným základem pro rychlé útoky. Trenérům udělala radost souhra družstva, řada akcí rychlého přechodu na soupeřovu polovinu tzv. na jeden dotek potěšila i nezaujaté diváky.

Sestava Lovosic

Šoral M., Valenta –  Jeřábek, Kotlár, Novotný, Prošek, Slávik, Šoral S, Štětka, Vartýř,

Ing. Miloš Vodička

 

Kategorie: aktuality, minižáci