V předehrávce míříme do Kopřivnice

V rychlém sledu teď na Lovce čekají extraligové zápasy i první dvě střetnutí Evropského poháru. V dnešní předehrávce se střetnou s týmem Kopřivnice.

Předehrávka 7. kola Chance extraligy:

KH ISMM Kopřivnice – Lovci Lovosice
středa 16. 10. v 18:30

onlajny, TVcom

Zatímco před zápasem s Karvinou ze sebe naši házenkáři museli rychle setřást nepovedený výkon z Brna, po zápase s českým Mistrem je potřeba zase rychle zapomenout na skvělou otočku a plně se soustředit na nové střetnutí. A v Kopřivnici to nikdy jednoduché nebylo. Přestože jsme právě tam dokázali v poslední sezóně získat třetí výhru v sérii o bronzové medaile a ukončit tak rok trvající čekání na další cenný kov.

Kopřivnici zatím patří v extraligové tabulce sedmá příčka se ziskem šesti bodů. Svěřenci trenéra Tomáše Sklenáka letos odehráli velmi vyrovnaná střetnutí. V prvních dvou kolech dokázali zvítězit o jedinou branku a připsali si tak body za vítězství nad Jičínem a Maloměřicemi. Po prohře v Novém Veselí přišla dvoubranková domácí výhra nad Duklou a v posledním kole naopak rozdílem jediné branky podlehli v regionálním derby s Frýdkem-Místkem.

V kádru došlo k několika odchodům a tím nejdůležitějším je pro Kopřivnici určitě ztráta třetího nejlepšího střelce celé soutěže Jana Polcara, který odešel do Maďarska. V kolonce příchodů figuruje Matěj Brychlec, který doplní brankářský post, spojka Matěj Pelák a pivot Kristián Galia. Mimochodem všichni tři hráči přicházejí do Kopřivnice z týmu Karviné (resp. z dřívějšího hostování již do jiného moravského celku).

Naši házenkáři odjíždějí do Kopřivnice v 9:30 ráno klubovým autobusem a přesně v 18:30 pro ně bude v kopřivnické hale střetnutí rozehráno. Těšíme se na vaši podporu na dálku, JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře před utkáním:

Martin Hríb, trenér: „Čeká nás dlouhá cesta ve všední den. Přesto tam chceme potvrdit cenné vítězství proti Karviné. Kopřivnice před rokem ukázala, že má kvalitní tým a to zejména na domácí palubovce. Budeme potřebovat koncentrovaný výkon po celých šedeát minut a vyrovnat se v obraně s agresivitou, kterou Kopřivnice praktikuje. Když to dodržíme, jsem přesvědčen, že si z Kopřivnice odvezeme hodně důležité dva body. A zároveň dobrou náladu do sobotního pohárového zápasu.“

Michal Bednařík, spojka: „Po těžkém zápasu s Karvinou budeme chtít navázat na vítězství i proti Kopřivnici. Určitě nás čeká těžké venkovní utkání, ale když zopakujeme výkon proti Karviné, tak si do Lovosic odvezeme dva body.“

Edwin Brito, pivot KH ISMM Kopřivnice: „Tohle je naše příležitost k odvetě proti Lovosicím. Série o medaili v nás zanechala hořkou pachuť a jsme odhodláni bojovat každou minutu. Navzdory ztrátám máme povinnost ukázat, že jsme tým a že náš bojový duch nikdy nezhasíná. Doma nesmíme ztrácet body za žádnou cenu. Věřím, že i přes netypický den a hodinu si najde cestu do haly opět spousta fanoušků a poženou nás za vítězstvím!“

 

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,