V sobotu přivítáme úřadujícího Mistra ČR!

V sobotu přivítáme úřadujícího Mistra ČR!

Ten nejsilnější možný soupeř přijede v sobotu do haly Chemik, aby zde změřil síly s našimi Lovci v rámci šestého kola Chance extraligy.

6. kolo Chance extraligy:

Lovci Lovosice – HCB Karviná
sobota 12. 10. 17:00

vstupenky online do 15:45 zde

Jediný tým, který v letošním extraligovém ročníku neztratil ani bod. Tým s impozantním střeleckým skórem a titulem úřadujícího českého Mistra. To bude sobotní soupeř lovosických házenkářů, kteří před sebou budou mít velmi těžký úkol.

Úkol, ke kterému si navíc přidali ještě snahu odčinit nepovedené úterní střetnutí z Brna. Ale rozhodně ne úkol, který nemá pro domácí házenkáře řešení. Karvinou přiveze do Brna nejlepší trenér poslední extraligové sezóny Michal Brůna a jeho tým, který je pro letošní ročník ještě silnější než tomu bylo předtím, má před sebou jediný cíl: obhájit první místo v Chance extralize.

V domácí soutěži se mu zatím daří skvěle a vynikající výkon předvedl také v úvodním zápase skupinové fáze Evropské ligy mužů. V tom se představil na palubovce maďarského týmu Tatabánya a domácí v něm zvítězili až v brankou v závěrečných vteřinách utkání.

Karviná před sezónou doplnila již tak velmi dobře poskládaný kádr o dvě spojky, které mají za sebou angažmá v pražské Dukle: přímo z Dukly přichází Daniel Křístek, oklikou z Německa se do Karviné vrací také Vojtěch Patzel. Další posilou pro spojkový řad se stal ukrajinský házenkář Illia Blyznjuk.

Našemu celku budou nadále chybět dvě klíčové spojky: Jaroslav Trkovský a Marek Hniďák. O to více budeme potřebovat podporu našich fanoušků. Střetnutí začíná v hale Chemik v tradičních 17:00 a zvýhodněné vstupenky online můžete kupovat až do 15:45 hracího dne. Dále pak budou v prodeji přímo na pokladně sportovní haly.

Komentáře před utkáním:

Roman Jelínek, trenér: „Očekávám reakci týmu na nepovedený zápas v Brně. Vzít si z toho poučení, vrátit se k naší hře a mít totální nasazení. Očekávám také spoustu soubojů jeden na jednoho. Karviná má ovšem spoustu dalších útočných zbraní, které je potřeba limitovat co nejvíce. Bude to o koncentraci, aktuální kvalitě v soubojích a proměňování šancí. V neposlední řadě musíme mít obrovskou vůli po vítězství. Věřím, že bude hala, co nejvíc naplněná a fanoušci nám pomůžou udržet body doma.“

Artur Adamík, brankář: „Po nevydařeném zápase v Brně nás čeká velmi těžký soupeř z Karviné. Tým Karviné se prezentuje rychlou hrou v čele s reprezentační spojkou Dominikem Solákem. My se budeme muset vyvarovat technických chyb a hrát na kraji naších možností. Věřím, že nás přijde podpořit plná hala a fanoušci nás poženou k výhře dosud neporaženého loňského mistra.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: , ,