Zlepšená druhá půle přinesla naději do pohárové odvety

Zlepšená druhá půle přinesla naději do pohárové odvety

Vstup do letošní sezóny EHF European Cup se Lovcům vydařil i díky zlepšené hře ve druhé části zápasu. Do odvetného střetnutí tak pojedou s nadějným desetibrankovým náskokem.

2. kolo EHF European Cup – 1. utkání:

Lovci Lovosice – KH BESA Famgas (KOS)
38:28 (14:13)

statistiky zde

První poločas přinesl zcela vyrovnaný průběh. Hosté se prosazovali především díky dvěma aktivním spojkám Stankovićovi a Mulajovi, ke kterým se v průběhu zápasu přidal také polský házenkář v dresu Famgasu Cwieka. Tyto tři spojky vstřelily dohromady 22 z 28 kosovských branek a měly největší podíl na tom, že soupeř po celý první poločas držel s Lovci krok. Našim hráčům se v úvodních třiceti minutách několikrát podařilo odskočit na rozdíl tří gólů, ale hostující tým vždy dokázal zareagovat a právě Mulaj ve 29. minutě zápasu srovnával na 13:13. Do šaten nakonec odcházeli o gól spokojenější domácí Lovci, když jim vedení 14:13 vystřelil v posledních vteřinách Jiří Motl.

Náskok jedné branky rozhodně nebyl cíl, se kterým Lovci do pohárového střetnutí vstupovali. Na kosovské půdě se dá očekávat bouřlivé prostředí a proto bylo potřeba vybudovat si co nejvyšší vedení do odvety v Pejë. Na tom začali naši hráči pracovat od první minuty druhého poločasu a postupně se jim dařilo soupeři odskakovat a především mu nedovolovat znovu z našeho náskoku ukrojit. Po deseti minutách druhé půle vedli Lovci 24:19, o pět minut později již svítil na ukazateli ještě nadějnější výsledek 27:20. Dlouho jsme se pak soupeři nemohli utrhnout na ještě větší brankový rozdíl. To se naštěstí podařilo v závěrečných minutách zápasu, kdy jsme svoje vedení navýšili na konečných 38:28 a do Kosovat tak pojedeme s nadějným náskokem +10 branek.

V našem týmu se znovu dařilo Pavlu Chotěborskému, který proměnil 12 ze svých 13 střeleckých pokusů. Brankově se k němu přidali ještě Martin Říha (6 branek) a Danylo Khaian (4 branky). V zápase nám chyběly hned 4 naše spojky: Trkovský, Hniďák, Kupa a Ouředník.

Odveta v Pejë na hřišti soupeře se hraje v neděli 27. 10. od 19 hodin. Ještě předtím odehrajeme předehrávku dalšího kola Chance extraligy, ve které v domácí hale ve středu 23. 10. hostíme od 19 hodin tým Jičína. Děkujeme všem fanouškům za fantastickou kulisu od první do poslední minuty. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Naše účast v soutěži byla finančně podpořena a je možná také díky dotaci ze strany Ústeckého kraje.

Komentáře po utkání si můžete poslechnout v rámci záznamu tiskové konference: